[social size='small' style='light' type='twitter,facebook,dribbble']

Därför är en MacBook perfekt för rockälskaren

Därför är en MacBook perfekt för rockälskaren

Är det bästa du vet att lyssna på eller skapa rockmusik? Det finns många sätt du kan göra det på, exempelvis via en MacBook. Luta dig tillbaka i soffan, slappna av på tåget eller ta med den till arbetet. Valet av plats har inte så stor betydelse för denna laddningsbara och smidiga produkt. Den bidrar till ett enklare liv med många genvägar som användaren kan ha nytta av på olika sätt.

Kort om rockmusikens historia

Rockmusiken härstammar från amerikanska söderns blues. Efter stor spridning av människorna som spelade musiken och influenser från de platser där de bosatte sig, föddes rocken under 1940-50-talet. Begreppet “rock” sägs ha myntats efter Bill Haleys hit “Rock Around the Clock” 1954. Några år senare blev Elvis Presley känd som “King of Rock and Roll” och musikgenrens namn var kvar för att stanna. Genom åren har mängder med nya subgenrer skapats genom experimenterandet med olika instrument som stuckit ut från originaluppsättningen i form av sång, gitarr, trummor och bas.

Så kan du lyssna och skapa rockmusik

Oavsett om du vill spela klassisk rock, hårdrock, heavy metal eller skapa din egen genre, så finns möjligheterna nära till hands med hjälp av MacBooks. Det är nämligen en serie bärbara datorer som är framtagna av Apple. Med inbyggd webbkamera, modern programvara och en smidig storlek kan du arbeta, ha videomöte eller ägna tid åt dina projekt var du än befinner dig.

Alternativen av redigeringsprogram, inspelning, remix och klippning är många. Med alla appar som numera finns kan du skapa egen musik och redigera dina egna låtar hemifrån istället för att behöva ha tillgång till en stor studio. Oavsett om du spelar själv eller med andra, kan du klippa ihop färdigkomponerade ljud och toner. Du kan till och med klippa in ljuden med text till en rörlig video som du spelat in och sparat i iCloud för att kunna skapa något där bara fantasin sätter gränser.

En MacBook skapar möjligheter i vardagen

Om du bara är intresserad av att lyssna på rockmusiken kan en MacBook fungera som hjärtat i din musikanläggning. Den stödjer uppkoppling till exempelvis högtalare, hörlurar, AirPods och smart TV. Dock inte bara trådlöst utan det finns även portar för att koppla in externa enheter. Med tillgång till internet kan du som är extra intresserad även grotta ner dig i så gott som all tillgänglig information om rockmusikens historia. Lär dig spela nya instrument, sök inspiration, ta digitala lektioner online, streama musik och se videor i alla de tjänster som finns. Spelar du ensam, med ett band eller med likasinnade världen över, kan du göra det genom videosamtal. Skicka mediefiler, ladda upp din musik på hemsidor för andra att ta del av och hitta det som intresserar dig

dante