[social size='small' style='light' type='twitter,facebook,dribbble']

Olika sätt att lyssna på rockmusik

Olika sätt att lyssna på rockmusik

Idag finns det flera olika sätt för oss alla att lyssna på rockmusik. Vilket alternativ du väljer beror helt enkelt på vad du själv tycker bäst om. Vissa av oss lyssnar även på flera olika sätt, vi väljer då det alternativ som känns bäst för just den stunden.

Lyssna digitalt

Det allra vanligaste sättet att lyssna på rockmusik idag är att göra det digitalt. Spotify är en av de allra största tjänsterna när det gäller strömmad musik. Dock finns det även flera andra alternativ. Många stora artister har idag en kanal på Youtube där du kan lyssna på de flesta av deras låtar, samt se musikvideor.

Trots att det är möjligt att lyssna via högtalare är det många som föredrar hörlurar. Det finns flera olika typer av hörlurar, som trådlösa och gaming headset i olika varianter samt in-ear-hörlurar. Vilka som är bäst är något alla får bestämma själv.

Men trots alla fördelar det finns med att lyssna på musik digitalt finns det även en del nackdelar. Ljudkvaliteten är inte alltid den bästa, dock har den blivit mycket bättre under de senaste åren. Det här gäller dock främst för musik som strömmas. För att få den bästa ljudupplevelsen är det bäst att du är noga när du ska välja hörlurar eller högtalare.

Vinyl

Det finns även riktiga puritaner som väljer att endast lyssna på musik på vinyl. Att sätta nålen på vinylplattan ger en särskild känsla som inte går att hitta på andra ställen. Trots att vinyl anses vara något som endast användes för flera år sedan har detta sätt att lyssna på musik ökat en aning under senaste tiden. Vinyl behöver inte leda till att du måste besöka antikvariat eller second hand-butiker. Eftersom många artister idag fortfarande väljer att släppa en vinyl med sin nya musik kan du hitta exemplar i andra butiker.

CD-skiva

CD-skivan är, och har varit, ett av favoritsätten för många att lyssna på rockmusik. Efter att den digitala musiken började växa blev det dock färre och färre som valde att lyssna på CD istället. Men trots detta är det fortfarande möjligt att köpa CD-skivor ifall det är alternativet du tycker bäst om. Det finns flera hemsidor på nätet som säljer CD-skivor och du kan både välja ifall du vill köpa nya eller begagnade alternativ. De som älskade CD-skivor förr har tagit god hand om dem så du kan hitta begagnade som fortfarande fungerar som nya.

dante