[social size='small' style='light' type='twitter,facebook,dribbble']

Bästa julen för rockälskaren

Bästa julen för rockälskaren

Vem har sagt att julstämning och rock inte går att kombinera? Med rätt julpynt, sköna jultröjor och rockiga kläder, julklappar och såklart ösiga jullåtar blir julen den perfekta högtiden även för rockälskaren.

Pynta för en rockig jul

Rött och grönt är de traditionella julfärgerna, men för julpynt som andas rock’n’roll kan du istället leta efter dekorationer i svart och silver. Silverglittret är ett klassiskt val, och du kan även hitta rockiga tomtar, julgranskulor och hela plastgranar i silver eller svart. Du kan också lämna kvar några av höstens halloweendekorationer och låta dem samsas med mer traditionellt julpynt.

Kläder för glöggkvällar och julafton

Det viktigaste med kläderna du väljer till julens alla firanden är att det är sådant du känner dig bekväm i. Du behöver alltså inte ge avkall på rockstilen vare sig på afterworken, glöggkvällar med vännerna eller på självaste julafton. Ett kul förslag är att kolla in Partykungens roliga jultröjor och hitta en att bära till jul. En “Bad Santa”-variant passar rockälskaren, medan en mer klassisk jultröja till en i övrigt rockig stil blir en skön kontrast.

Bästa jullåtarna för rockfantasten

Rockmusik är inte vad jullåtar brukar förknippas med, men det finns faktiskt flera stycken juliga låtar gjorda av rockband. Gillar du att lyssna på musik digitalt kan du skapa en egen spellista på exempelvis Spotify.

Några rockiga jullåtar:

  • The Pogues – Fairytale of New York
  • The Dickies – Silent Night
  • Ebba Grön – Nu släckas tusen mänskoliv
  • The Ramones – Merry Christmas (I don’t wanna fight tonight)
  • Poppy – Silver Bells

Sedan finns det förstås ingen skam i att gå loss på den mer klassiska eller poppiga julmusiken. Finns det något tillfälle då även den mer hårdhudade kan omfamna det mysiga eller rentav kitschiga så är det ju ändå runt julen.

Juliga aktiviteter

Det bästa med julens aktiviteter är att det finns något för alla. Ta en härlig vinterpromenad med favoritmusiken i lurarna, ut och bygg en snögubbe med barnen eller ta en flaska julöl eller två med polarna. Julen är vad du gör den till.

En trevlig aktivitet är att gå på någon av de många julmarknader som hålls runtom i Sverige från så tidigt som oktober och långt in i december. På Skansen brukar konserter hållas, och på Tjolöholms slott finns en häftig eldshow. Julmarknader är också bra tillfällen att hitta fina julklappar åt nära och kära.

Klappar att ge och få

När det kommer till julklapparna finns verkligen tillfälle att låta den inre rockfantasten komma fram. Om släkt och vänner frågar vad du önskar dig kan du alltid tänka på ditt intresse – en LP-skiva med favoritbandet, en snygg rockig t-shirt eller en konsertbiljett är några förslag du kan ge. Likaså kan du ha roligt med att hitta rockrelaterade prylar till nära och kära som delar din musiksmak.

dante