[social size='small' style='light' type='twitter,facebook,dribbble']

Bästa rocksångare genom tiderna

Bästa rocksångare genom tiderna

Det kanske absolut viktigaste för ett rockband är att ha en karismatisk och fruktansvärt bra sångare med stark personlighet. Vokalisten i ett rockband är för det mesta frontfiguren samt signaturen för rockbandet och kan vara A och O för rockbandets framgång. Eftersom de stora rockbanden har sin egen stil och speciella sound är det svårt att avgöra vem som skulle vara bäst. Kandidater till att vara rockhistoriens bästa sångare är följande.

Freddie Mercury från Queen med en ultimat rockröst. Det anses omöjligt att matcha Queen-sångarens stil som rockstjärna och vokalist.

Robert Plant från Led Zeppelin är en otroligt skicklig och mångsidig vokalist.

Joe Cockers röst är omöjlig att motstå då han sjunger med en otroligt djup känsla som kommer från hans kärlek till soulmusiken.

Chris Cornell från Soundgarden/Audioslave är kanske en av de absolut främsta sångarna i rockhistorien, i alla fall tekniskt sett.

Aerosmiths vokalist Steven Tyler har bland världens mest väloljade stämband, en otrolig närvaro på scenen samt karisma. När Steven sjunger låten Dream On är det ren magi.

Iron Maiden sångaren Bruce Dickinson har förmågan att ta både låga som höga toner och har varit en stor inspiration för hårdrock sångare i mer är tre årtionden.

Mike Patton var den experimentella frontfiguren för Faith No More där han lät sin röst likna ett instrument eller ett ljud.

Pearl Jams sångare Eddie Vedder har en kraftfull och unik stämma samt sjunger otroligt intensivt med stor inlevelse.

Rod Stewarts otroligt coola och raspiga röst är oslagbar till riktigt bra låtar.

Roger Daltrey från The Who med en rå och genuin sångröst.

Journeys vokalist Steve Perry var helt klart en av de absolut största som alltid hade perfekt kontroll över sin röst.

Curt Cobain, sångaren i Nirvana, hade ingen skolning eller teknik men bjöd istället på rå nakenhet och oerhört mycket känsla.

Alice in Chains sångare Layne Staley hade en otrolig röst som han använde med enorm kraft.

Bruce Springsteen bjuder på en klart rå och raspig röst som han använder perfekt.

En otrolig sångare är Axl Rose från Guns N’Roses som väl inte tillhör kategorin av sångare med bästa rösten men sjunger med sådan passion och intensitet att både Axl och hans röst är klart unika i rockvärlden.

dante